ZIMSKA IDILA U "KUĆICI" U ZEMUNU

Objavljeno: 23 Jan 2017

ZIMSKA IDILA U

Zimska idila. Napolju je veoma hladno i uveliko pada sneg. U toplini naše Dečije kućice učimo i pričamo na razne teme. Idealna je prilika da učimo o životinjskom svetu koji nas okružuje. Sneg i hladni dani su prilika da učimo o polarnim životinjama koje inače žive u okruženju koje je slično našoj hladnoj zimi. Zima nas inspiriše da vreme koje provodimo u Dečijoj kućici iskoristimo na najlepši mogući način, uz sankanje, grudvanje i pravljenje sneška belića. Deca su mogla da osete zimsku čaroliju i takođe da se prisete imena životinja o kojima smo učili.

Mališani su došli na jednu originalnu ideju. Setili su se da je i pticama ovih dana jako hladno i da verovatno one nemaju šta da jedu. Mrvicama koje su nam ostale od doručka smo nahranili i ptičice koje su se tada našle u dvorištu Dečije kućice.

Ovo nam je postala ustaljena praksa pa svakodnevno hranimo ptičice i time učimo kako treba da se ophodimo prema životinjskom svetu i prema prirodi i stvarima koje nas okružuju. Sledeći radni zadatak će nam biti izgradnja drvenih kućica za ptičice koje ćemo postaviti u školskom dvorištu i u bližoj okolini.

Deca su naše najveće blago. Svakodnevni rad sa njima nas ohrabruje, motiviše i uči. Njihova pronicljivost, empatija koju gaje jedni prema drugima, želja za učenjem kako dece tako i njihovih roditelja nam daje motivaciju da nastavimo sa podrškom u obrazovanju Romske dece koje doprinosi razvoju našeg društva.