Radionica volonterskog servisa o putovanjima!

Objavljeno: 08 May 2017

Radionica volonterskog servisa o putovanjima! width=

U prostorijama Kluba za starije HHO „Hleb Života“ u petak 28. aprila, uoči prvomajskih praznika, održana je interaktivna radionica o lekovitosti putovanja. O tome zašto i kako treba putovati, u razgovoru sa tridesetak seniora, govorila je Slavica Stuparušić, novinarka Politike i volonterka Servisa.

„Putovanja su prilika da se družimo, upoznamo nove ljude i predele, da naučimo nešto novo, razvijemo svoja interesovanja. Putovanja ne moraju da budu skupa da bismo u njima uživali a ponekad i upoznavanje grada u kome živimo može da bude interesantna i nova destinacija“, Naglasila je gospođa Slavica.

Time je i Slavica i dala odgovor na najčešće pitanje, kako putovati kada su penzionerski prihodi mali i ograničeni kao i da nezaboravno putovanje ne mora da bude veliki izdatak za kućni budžet. „Da bi putovanja bila prijatna, lepa i korisna za njih se moramo pripremiti, ne opterećivati se suvišnim prtljagom i obavezno zabeležiti svako putovanje ponekom fotografijom za uspomenu“.

Na kraju priče o putovanjima, domaćini i Slavica Stuparušić su se dogovorili da sledeći dolazak zvezdarkse volonterke bude neko novo virtualno putovanje sa interesantnim slajdovima i pričom koju retko čujemo kada se otisnemo na „pravi“ put.