Semenje za korisnike Projekta

Objavljeno: 22 May 2017

Semenje za korisnike Projekta  width=

U rano proleće 2017 smo obradovali naše korisnike Projekta brige za starije sa paketima semenja zahvaljujući velikodušnoj donaciji Brot des Lebens iz Ulma, Nemačka. Izbor semenja je raznovrstan.

Osnovni paket sadrži 27 vrsta semenja: Paradajz, Paprika, Krastavci, Tikvice, Cvekla, Zelje, Blitva, Spanać, Zelen, Peršun list, Peršun koren, Celer, Karfiol, Šargarepa, Mirođija, Salata, Rukola, Korijander, Bamija, Keleraba, Crni luk, Žalfija, Bosiljak, Grašak, Boranija mix cveća.

Svi su se veoma obradovali i pokazali veliku zahvalnost što će ove godine moći da posade u svojim baštama razno povrće i začinsko bilje. Većina od njih je i do sada sadila baštu, ali samo sa osnovnim povrćem koje je neophodno za preživljavanje. Nisu imali posebne zahteve, kada smo ih pitali koje vrste semenki da kupimo, važno je bilo da seme može da nikne i da služi za njihovu ishranu. Opšti utisak svih koji su dobili seme za svoje bašte je da je ta vrsta pomoći „pogodak u centar“. Rekli su nam da su se tome obradovali kao kad sunce zasija nakon tmurnog dana. Korisnici su odmah krenuli u akciju pripremanja za sejanje.

Jedna baka je posejala luk već nakon par sati nakon što smo joj ga dali.