Dve ekipe „Hleba Zivota“ učestvovale na Dorćolijadi

Objavljeno: 10 Jun 2017

Petu Dorćolijadu sporta, zdravlja I kulture trećeg doba 2017 pod motom “U zdravom telu – zdrav duh” organizovala je asocijacija „Dorćolijada“ uz podršku Saveza penzionera Srbije, Pokreta trećeg doba Srbije, Predstavništva republike Srpske u Beogradu, Saveza penzionera Vojvodine, Gradske organizacije penzionera Beograda, Gradske opštine Stari grad, brojnih sportskih saveza, udruženja penzionera i mnogih drugih.

Ovo sportsko rekreativno takmičenje okupilo je preko 200 učesnika trećeg doba i preko 50 mladih u okviru Međugeneracijske saradnje. U okviru sportskog takmičenja realizovane su sportske discipline prilagođene trećem dobu: Pikado, Fudbal- penali na male golove, Košarka- slobodno bacanje lopte u koš, Bočanje i šah. Dve ekipe „Hleba Zivota“ učestvovale su na ovoj manifestaciji u svim disciplinama.

Ovo je bio jedan dobar povod da seniori iz „Hleba Života“ steknu nova poznanstva, prodube prijateljstva i razmene iskustva sa ostalim učesnicima Dorćolijade.

Manifestacija se realizuje i u funkciji pripreme za Olimpijadu sporta, zdravlja I kulture trećeg doba koja će se održati na jesen u Vrnjačkoj Banji pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i omladine Vlade Republike Srbije.