SVEČANOST POVODOM ZAVRŠETKA ŠKOLSKE GODINE

Objavljeno: 19 Jun 2017

Školska godina 2016/17 je bila prva godina u našem novom prostoru u Zemunu, te je počela sa malim zakašnjenjem zbog renoviranja kuće. To nas nije omelo da prođemo program planiran za ovu grupu dece-iz romskog naselja "Vojni put" u Zemunu od 5 godina, koju pripremamo za odlazak u predškolsku grupu u okviru škole. Grupa je bila zahtevna I dinamična i zahtevala je dosta svakodnevne pripreme, truda I srtpljivosti.

Pored Abby, koja je volontirala u ovoj školskoj godini, kroz vrtić je ove godine prošlo i par ostalih pomoćnika iz programa "Pomoć u učenju". Dvadesetoro dece je prošlo kroz grupu. Troje koji su do Nove Godine napunili 6 godina usmerili smo već tada u predškolsku grupu, a ostali koji su 6 punili nakon Nove Godine su ostali do kraja i od septembra polaze u grupe u koje su se već svi blagovremeno upisali, podstaknuti našom inicijativom..

15 Juna je održana svečanost povodom rastanka sa ovom grupum. Bilo je veoma lepo I dirljivo. Mali “diplomci” su dobili diplome, ali ne samo oni, već smo nagradili I najbolju mamu I baku koje su nam pomagale I bile uz nas, porodicu Hanne Carlson i oprsotili se sa našom Abby volonterkom koja uskoro odlazi kući u SAD.

 

Zahvlani smo Bogu da je i ova školska godina prošla uspešno i da smo kroz našu "Školicu" mogli da pripremimo i motivišemo novu generaciju učenika koji će spremno poći u predškolsko.