Podela paketića za decu iz programa „Podrška u obrazovanju Romske dece“

Objavljeno: 15 Mar 2021

 Podela paketića za decu iz programa „Podrška u obrazovanju Romske dece“ width=

Na radost najmlađe dece uključene u naš program Podrška u integraciji Romske dece u školski sistem, u petak 13.3. u Zemunu je podeljeno ukupno 30 paketića za decu.

Paketiće su primila deca uzrasta 4 i 5 godina koja se pripremaju za upis u predškolsku ustanovu i deca iz prethodnih generacija koja sada pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole.

Zbog opšte situacije sa pandemijom Covid19, ove godine su novogodišnji paketići stigli sa znatnim zakašnjenjem ali se držimo parole da nikad nije kasno za poklon.

Paketiće su pakovala deca iz Velike Britanije za svoje vršnjake po čitavom svetu, a tradicionalno sadrže školski pribor, svesku, igračku, sapun, četkicu za zube i još malih iznenađenja koja su deca pripremila za svoje drugare.

Akcija podele novogodišnjih paketića pod pokroviteljstvom organizacije Samaritan Purse se u odvija više od 20 godina i do sada je paketiće primilo preko 800.000 dece u Srbiji.

Takođe su podeljeni i paketići za još 80 školske dece od 1. do 8. razreda u Surčinu gde se odvija drugi deo našeg programa podrške u integraciji Romske dece u školski sistem.