Hleb života učestvovao u obeležavanju Svetskog dana zdravlja

Objavljeno: 09 Apr 2021

Hleb života učestvovao u obeležavanju Svetskog dana zdravlja width=

Gradska opština Zvezdara, u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, a u skladu sa preporukama opštinskog Saveta za zdravlje, 7.aprila obeležila je Svetski dan zdravlja programom koji je realizovan na četiri punkta na Zvezdari i u Volonterskom servisu Zvezdare.

Na pijacama Đeram, Cvetkova i pijaci u Mirijevu kao i ispred opštine Zvezdara, bili su postavljeni štandovi na kojima su zainteresovani građani mogli da se prijave za imunizaciju i da dobiju info materijal o programima podrške i pomoći na Zvezdari.

Hleb života je uzeo učešće na platou opštine Zvezdara i Volonterskog servisa, gde smo delili liflete o programu koji sprovodimo- Briga o starijima kao i o aktivnostima Mreže podrške porodicama sa dementnim članom.

U istom periodu u Volonterskom servisu Zvezdare je organizovano merenje pritiska i šećera u krvi za zainteresovane građane.

Materijal za merenje glikemije obezbedila je firma Keprom koja je donirala i pelene za 15 porodica koje brinu o dementnom članu.

Pored otvorenog telefona Savetovališta za pojedince i porodice, građanima je bila dostupna u direktnom kontaktu i psihosocijalna podrska kako stručnih saradnika iz „Hleba života“, tako i udruzenja „Destigma“ , „Okrilje“ kao i volonteri.