Pomoć Romskoj deci u savladavanju online nastave

Objavljeno: 18 May 2021

Pomoć Romskoj deci u savladavanju online nastave width=

U okviru programa “Podrška u obrazovanju” koji Hleb života sprovodi sa Romskom decom u Surčinu, započet je rad IT učionice koja ima za cilj da pomogne deci u vreme pandemije Covid 19.

Deci je omogućen bolji pristup školskom gradivu preko online platformi što je posebno važno za decu od V do VII razreda koja nemaju ili imaju ograničen pristup internetu i on–line nastavi.

Za učenike mlađeg uzrasta,od I do IV razreda omogućen je pristup materijalima koji će im pomoći u boljem savladavanju gradiva. Osim toga, ovom uzrastu dece omogućavamo da se kroz igru upoznaju sa kompjuterima i radom sa njima.

Učenici  VIII razreda i srednjoškolcI koriste kompjutere za zadatke koji podrazumevaju duži rad i pretraživanje različitih sadražaja. IT radionice je u mnogome olakšala i pripremu za završni ispit dece iz VIII razreda. U pripremi su i radionice za srednjoškolce, koje će obuhvatati materijale od bezbednosti do traženja posla na internetu, i drugih sadržaja iz sfere interesovanja ove grupe dece.

Deca su se veoma obradovala kompjuterima i iskazala su veliko interesovanje da ih koriste. Trenutno je IT učionica  organizovana za manje grupe od po 4 dece zbog još uvek nepovoljne epidemiloške situacije

Učitelji u programu su takođe zadovoljni jer će deca  poboljšati svoj kontakt sa školom, zadaci i gradivo će budu pristupačniji, a učitelji će pomoći  da deca poboljšaju svoje znanje u oblasti IT tehnologija.

Ovakvim radom kvalitet na obrazovanju dece će se značajno unaprediti i verujemo da će se uspeh Romske dece koji su deo našeg programa podrške obrazovanju biti očigledan.