Seniori na izletu u Tekerišu

Objavljeno: 11 Jul 2021

Seniori na izletu u Tekerišu width=

U četvrtak 08.jula korisnici kluba za aktivno starenje Hleba života „Topli kutak“ zajedno sa seniorima književnog kluba Crvenog krsta Savski venac i kluba književnika RVI su bili na jednodnevnom izletu u Tekerišu, sa ciljem posete i odavanja pošte borcima Cerske bitke.tj. Spomen kosturnici i Spomeniku borcima I Svetskog rata u Tekerišu.

Izlet je započet obilaskom Kompleksa spomen kosturnice. Nakon što je kustos kompleksa izneo sve podatke o mestu na kome su, klub književnika Crvenog Krsta Savski Venac i članovi literarne grupe Hleba života su se predstavili svojim književnim radovima u stihu i prozi. Literarna grupa se predstavila sa četiri veoma snažna i slikovita rada ( poema: Junacima sa Krfa- rad g. Mire Lilić, Venac za ratnike, nagrađeni rad na konkursu literarnom Hleba Života- sastav gospodje Jovanke Dimitrijević, još jedan rad nagrađen-na našem konkursu koji je napisala gospodja Veronika Dunđerski“Heroji su sa nama i danas- Ispovest jednog od bezbrojnih „ i novo napisan rad člana literarne grupe Hleba Života Vere Nešić “Sećanja na junake Cerske bitke“.

Književni klub Crvenog Krsta Savski Venac je imao tri rada njihovih članova, prozni sastav“Tekeriš u I Svetskom ratu, autora g.Jelene Masnikosić , Priča o peškiru u interpretaciji g.Ružice Čalić i Insert iz monologa Milunke Savić u interpretaciji g.Mirjane Rajković.

Seniori su obišli planinu Cer nakon čega su se uputili na kamp Tekeriš- seosko imanje Hleba života gde su posluženi ručkom i dodatnim osveženjem.

Na izletu je bilo ukupno 46 starijih lica.