Hleb života učestvovao u obeležavanju 21.septembra- Medjunarodnog dana borbe protiv Alchajmerove bolesti

Objavljeno: 23 Sep 2021

Hleb života učestvovao u obeležavanju 21.septembra- Medjunarodnog dana borbe protiv Alchajmerove bolesti width=

U utorak, 21. septembra Hleb života je zajedno sa predstavnicima opštine Zvezdara, obeležio Međunarodni dan borbe protiv Alchajmerove bolesti, poštujući sve epidemiološke mere.

Ove godine akcenat je bio na ukazivanju porasta broja obolelih od demencije, nedovoljno dostupnih oblika pomoći i podrške, unapređenje partnerske saradnje državnog i civilnog sektora…

Ovom prilikom održana je tribina u sali opštine Zvezdara na temu“ Kako prepoznati prve simptome demencije i aktivni program podrške i pomoći porodicama obolelih od demencije“. Govornici su bili: predstavnici opštine Zvezdara, dr Ljubica Vidić, neuropsihijatar iz udruženja Destigma, profesor doktor Aleksandra Milićević Kalašić iz Gradskog zavoda za gerontologiju, Ljiljana Nestorović, andragog iz  HHU Hleba života , Aleksandra Jovanović iz Srpskog udruženja za Alchajmerovu bolest i MIloš Todorović iz Crvenog Krsta Srbije.

Nakon tribine, na platou ispred opštine Zvezdara postavljeni su štandovi sa info materijalima prisutnih aktera koji realizuju programe podrške u okviru Mreže pomoći i podrške porodicama obolelih od demencije – Volonterski servis Zvezdara, HHU Hleb života, UG Okrilje, UG Destigma kao i članice mreže HumanaS.

Pored informisanja, posetioci su imali priliku da se prijave za pomoć koja je besplatna i realizuje se putem telefona, u kućnim uslovima i prostorijama Volonterskog servisa (BKA 395, tel 2864426) i Hleba života (Brsjačka 28, tel 0605535896, 011/2443540) kao i za pomoć u pelenama.